„Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că Dinu Pescariu a denunțat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf și pe martorul și pe cumpărătorul de influență Claudiu Florică, aspect neadevărat. Daca Inspecția Judiciară ar fi verificat și Secția pentru procurori ar fi solicitat acest document ar fi văzut că Pescariu Dinu a denunțat o cu totul altă persoană, un posibil trafic de influență săvârșit de un fost prim-ministru și s-a denunțat pe el ca și cumpărător de influență”, a declarat Mihaiela Iorga în plenul CSM.
De asemenea, magistratul susține că din denunțul formulat de Dinu Pescariu, pe care nu l-ar fi înregistrat conform normelor, ar fi fost înregistrată cauza pe care Iorga o intrumenta dar și un alt dosar, disjungere aprobată de șeful de secție, Marius Bulancea.
„Acest denunț a fost verificat la momentul soluționării ordonanței de disjungere din punct de vedere al legalității și la acel moment domnul Marius Bulancea, constatând că totul este în regulă, a dispus înregistrarea dosarului 202/P/2017. Eu nu am văzut să se solicite alături de mine și revocarea domnului Marius Bulancea”, a explicat magistratul.
Mihaiela Iorga a contestat decizia de revocare din funcția de procuror al DNA.
Procurorul șef al DNA a cerut revocarea Mihaielei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al Secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunț al lui Dinu Pescariu pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicației Whatsapp.
„Dacă DNA-ului i se pare să dea detalii nereale într-o cerere de revocare, sunt obligată să mă apăr. Trebuie să înțelegeți că toate demersurile mele, de la momentul revocării și până în prezent nu au fost împotriva DNA, nu au fost împotriva luptei anticorupție. Au fost doar în apărarea reputației mele și în apărarea unor principii. Cred că acest lucru ar trebui să-l facă orice procuror care, în loc să-și clameze independența, ar trebui să și-o exercite cu bună credință și să o apere”, a mai precizat Iorga.
Mihaiela Iorga a contestat decizia de revocare din funcția de procurori al DNA.
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al Secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate”.
Mai exact, este vorba despre un denunț al lui Dinu Pescariu pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicației Whatsapp.